søndag 27. februar 2011

Prima ballerina...

Ja, det er hun virkelig der hun vaier med sine blomstertunge grener, elegant og vakkert.
Men tenk deg, denne gangen er det ikke orkideen som skal ha noen ekstra varme ord, men henne som er så glad i orkideer - og - som er en fantastisk hjelper når jeg står fast med bloggeting.
Siste hjelpen jeg har fått - i dag - er å komme i gang med facebook "liker" boks på bloggen. Alt jeg prøvde meg på ble feil. Det er da denne jenta, Jorid K. Kvam med denne bloggen kommer på banen og redder meg fra å bli fullstendig sprø. Hun legger inn informasjon på en annen blogg. Og som om det ikke er godt nok - for jeg gjør fortsatt feil etter å ha lest denne informasjonen til punkt og prikke, ørten ganger - så går hun rett og slett direkte inn på bloggen min og retter opp mine fadeser.

Jippi for at det finnes slike flott mennesker der ute som helt frivillig hjelper til.

fredag 25. februar 2011

Fru ridderspore - hva heter du på latin?


Denne flotte riddersporen har jeg kjøpt rimelig i hagelaget i Onsøy. Vakker er den, men jeg aner ikke hva den heter, annet enn ridderspore da. Ikke det at det er så viktig for meg, men det aner meg at det er mange "der ute" som kan så mye mer om hagens vakre planter enn meg. Så om du vet, så kom igjen!!
God helg til deg:)

torsdag 24. februar 2011

Mor - sverdlilje - gladiol


Min mamma har fødselsdag idag - 83 år. Navnet hennes betyr sverdgudinne.
Jentenavnet består av navnedelene hjør og dis, hvor hjør kommer fra det norrøne ordet "hjor" som betyr "sverd", mens dis er et norrønt ord som betyr "gudinne".

Nå skal det sies at det ikke er mye ved min mor som minner om sverd, hun er snarere fylt med et lyst sinn, lett å være glad i og omgås.
Jeg velger gladiolussom en gave til henne i dag. (Fra Latin - gladius - sverd) av og til kalt sverdlilje, men best kjent som gladiol. 
Hun liker å familien rundt seg, hun har 11 barnebarn og inntil idag 15 oldebarn. Noen av oss skal feire henne til lørdag, men alle kan ikke være tilstede, kun 27 av oss:)
Gratulerer kjære mamma!!

Posted by Picasa

tirsdag 15. februar 2011

Hagebloggere kan mer...Hvis noen skulle være i tvil.
En hageblogger jeg følger har strikket disse på bestilling fra meg.
Akkurat passe feminine synes jeg, som ikke akkurat heller til det romantiske hva klesstil angår.
Så kom overraskelsen i posten i dag.
På tøflene var det bundet en lapp som forteller at det er:
Tusle rundt tøffel - str. 37 - kan vaskes på 30 grader - 100% ull
Hvis du vil vite hvem som har strikket disse til meg trykk her
Tøflene bestilte jeg i den fargen jeg ønsket!
De er allerede i bruk, søte og varme:)
Takk til Siv!

mandag 14. februar 2011

Astrid Lindgren...


...ikke bare er hun en velkjent barnebok-forfatter. Hun har også blitt kjent som navngiver til denne vakre rosa rosen. Hun remonterer og når en høyde på mellom 90-120cm. Fyldig, dekorativt, livlig grønt til mørkegrønt bladverk, skinnende og læraktig. Klaser med normalt 3-10 blomster, noen ganger over 20.
Rosen er egnet til å bli plukket til buketter og meget velegnet til tørking.
Posted by Picasa

torsdag 10. februar 2011

Blå valmuesøster


Dette bildet er tatt våren 2009. Jeg fikk ei rot av en fyr som vi var på hagevandring hos på Nesodden for få år siden. Våren 2009 var første og foreløpig siste gang den blomstret.
I fjor var den taus med sin blomsterprakt. Mon tro om jeg skal flytte den i år så den får det som den vil...
Kanskje vil den ha dypere jordsmonn enn den fjellknausen den står på i dag:)
Jeg tenker jo å plante litt på nordøstsiden i år, så jeg håper den vil vise seg fram da!!
Posted by Picasa

mandag 7. februar 2011

Har du lyst til å titte litt på fjorårets urtebed?

Hvis du holder blikket på venstre side av huset, så vandrer vi en tur bak i selve furulunden hvor urtene gror.
Bare for å ha nevnt det - hvis du skulle legge merke til det... parabolen skal bort til våren, vi har nemlig koblet oss til fibernett... og så glad jeg er for det. Har aldri vært noen stor tilhenger av parabolanetenner gitt.Jeg har ikke satset så veldig mye på urter selv om jeg synes det er både vakkert og smakfullt. Jeg har dog bestemt at det skal bli tettere i dette bedet til våren.
Mest fordi alle tørkede urter er brukt opp allerede - i mat og te.Nå er det det å si, at disse bildene er tatt i begynnelsen av mai og bildet under her er tatt medio mai.......så en viss forskjell er det jo!......og gressløken er på full fart ut i blomst i slutten av mai....for ikke å snakke om medio juni, da er det helt villt og jeg må bare innrømme det... jeg orket rett og slett ikke å plukke og tørke så mye urter i 2010. Det skal bli andre boller dette året. Jeg har aldri brukt så mye urter som i høst/vinter. Hva gjør man ikke for å bedre immunforsvaret.Kryptimian er kun til øyens lyst, der den sprer seg og trives mellom skiferen i furulunden. Vakkert??Nå er det allerede høst, midten av oktober og det meste er på tur inn i dvalen.
Det finnes også noen få jordbærplanter på sidene av urtebedet, hvem vet, kanskje de må flytte på seg for at det skal bli mer urtefutt i bedet:)
Ha en velsignet uke!!

torsdag 3. februar 2011

Ruths dag idag....


Ruth og Rut er kvinnenavn med hebraisk opprinnelse. Betydningen av navnet er usikker, men betyr trolig god venn eller nabo. Rut har norsk navnedag 28. november. Derfor har jeg valgt peonen som titter over gjerdet til naboen for å illustrere hennes navn.


Ei venninne ved navn Ruth er 45 år i dag og det er jo mange måter å gi bort blomster. Min gave til henne idag er en hyllest på bloggen. Hun er et varmt menneske, deler raust av sitt sosiale vesen og går ikke av veien for en god prat. Hun er veldig kreativ og slenger gjerne sammen en hjertekjole på symaskinen i en fart. Hun er en Jesuskvinne og med det mener jeg at hun ønsker å fylle seg med det som er godt for så å gi det videre.

Vennlige ord er som dryppende honning, søte for sjelen og sunne for kroppen. Ordspr. 16:24

Ha en hjertegod dag Ruth! Klem fra meg:)
Posted by Picasa

tirsdag 1. februar 2011

Hvor mye kan ikke skje i et bed i løpet av 3 år?


Vi flyttet til denne eiendommen i 2007, og som seg hør og bør hadde jeg med meg ett par (hehe) stauder på flyttelasset. På dette stedet var det gress før gravingen startet. Detaljene rundt dette er omtalt i et blogginnlegg tidligere.


Framdriften er det ikke noe å si på...


Det var for det meste regnvær i juni denne sommeren, så vi vasset i leire før tingene kom på plass. Dette bildet er tatt fra verandaen på utsiden av stuen. Ennå er det ikke bestemt at denne boden skal flyttes.Begynnelsen av mai 2008. Det spirer!!


 November 2008 og boden flyttes. Det er laget en egen sak i bloggen om flyttingen av boden hvis du skulle ha interesse av å se det. Spektakulær affære, spør du meg. Jeg var veldig imponert over heisekranføreren der boden dinglet over ledninger og nær hustaket osv.


Slutten av april i 2009. Her er boden på plass, men den har ikke endret farge ennå!


Uti mai samme året. Lavendelen som har formet seg til et hjerte er opprinnelig en liten rot fra mine foreldres hage og som jeg har delt i tre.


Samme tidspunkt som over, bare tatt fra verandaen på utsiden av stuen. Her ser man tydelig at boden er flyttet, fra venstre til høyre i bildet. Boden er malt brunsvart som huset, men taket er ikke ferdig på dette tidspunktet.Slutten av juni 2009 - 2 år etter at bedet ble gjort i stand.

 
Begge bodene er malt, takrenner og takpapp er lagt og nå venter kun vindskiene, vannbordene og nedløpskjettingen. August 2009.

Så et bilde av bedet, tatt i slutten av juni i 2010. Det er stadig noen små justeringer her. Noen planter blir fjernet, noen flytter til annen plass i bedet. Sånn er det jo. Dett pusses og flikkes om man kan bruke snekkerbeskrivelser.

 
Dette bildet er fra samme tidspunkt som det over. Her ser du boden som den ser ut for tiden. Stenleggingen på framsiden av denne boden er ikke påbegynt her, men det er jo en helt annen historie som er beskrevet et annet sted i bloggen.

Ha en riktig god dag! Her regner det idag så nå smelter nok islaget og mye av snøen. Det har ikke snødd så mye her, men det som kom for flere uker siden har blitt liggende på grunn av kulden.
Posted by Picasa