mandag 31. januar 2011

Et bed i endring...


Ja, sånn så det altså ut etter at jeg hadde fått ryddet litt i villnisset til høyre for inngangspartiet til boligen, våren 2008. 2 typer spirea hadde vokst seg så digre og fjonete at det dekket det meste av dette bedet. Utrolig nok.

Her er jeg i gang med å forme bedet. Det ser ofte stusselig ut...

...men gi det ett år eller mer og det er ganske frodig. Dette bildet er tatt høsten 2009.
Posted by Picasa

torsdag 27. januar 2011

Jeg har en plan...


Her fotograferer jeg fra verandaen som går ut fra stuen med trapp ned til en romslig terrasse som er behørig beskrevet med ditto fotografier andre steder på bloggen. Vi har jobbet en del i denne hagen den tiden vi har bodd på eiendommen, dvs. 3,5 somre sånn cirka. Likevel har vi bare utført selve innrammingen av hagen sånn jeg ser det. Det er fortsatt en stor gressbakke mellom huset og den boden man ser på bildet. Ønsket er å innrede hagen i flere rom. Til våren håper jeg å få laget en markering fra elvesteinsstien som bildet viser og opp mot gressbakken som også utgjør den største delen av hagen.
Jeg ser for meg at jeg skal få gravd et stykke langs belegningssteinen og plantet 3 oppstammede agnbøk med en luftig og tildels flat krone. Mulig vil jeg ha en agnbøkshekk i mellom sånn at det vil se ut som en liten vegg inn mot gresset.
I dette bedet vil jeg ha hvite Agapanthus på sommerstid og lilla Allium (kuler) på våren. Kanskje blir det andre ting også.
Når dette bedet er ferdig vil jeg nok bedre se hvordan fortsettelsen blir. Synes det er enklest å se en helhet når noe av denne helheten er påbegynt hvis du skjønner:)
Så nå er det bare å få sjekket om man kan få bestilt plantene og til hvilken pris... og vente på at telen rett og slett forsvinner i bakken:)

onsdag 26. januar 2011

Hageplanlegging i godstolen


Ingen skal fortelle meg noe annet enn at når godstolen tas i bruk til sesongens hageplanlegging da gjør det noe positivt med meg;
Til oppmuntring
Igangsetter skapertrang og -kraft
Gjør meg i godt humør
Tenker muligheter
Og når solen i tillegg skinner, ja da.... for en velsignet dag
Posted by Picasa

fredag 21. januar 2011

Kjærlighetshaven - siste del VI


Fred jr., hans kone Pat og Elisabeth
Fred sen. og Hjørdis (Gina Maries barnebarn)
Året er 1998 - og min far og jeg har altså vært og inspisert Svinør og Hammarøy - selveste kjærlighetshaven - denne sensommeren. I Fredrikstad Blad blir en familie etterlyst av ei dame, på vegne av en familie i Amerika. Min eldste søster leser dette og nevner det for mine foreldre som straks forstår at det er vår familie amerikanerne etterlyser.
Min far tar kontakt med damen som er talerør for amerikanerne. Hun setter oss i forbindelse med familien Church, som altså er barnebarn (Fred sen.) og oldebarn (Fred jr.) av Gina Marie. Bare for å nevne det: Internet var ikke like utbredt på denne tiden, så ting tok litt lenger tid enn når dagens etterlysningskanaler blir brukt.Vi kom likevel snart i kontakt og det ble planlagt familie gjenforening på Kjøkøy (ved Fredrikstad) sommeren 1999.
Vår familie i USA, Fred Chruch sen. og jr. med ektefeller ønsket også selvfølgelig å se Kjærlighetshaven og Svinør da de først var tilbake i Norge.

Kort fortalt: Fred Church jr. var "på nett" og søkte seg fram til kajakkpadlere i Mandalsområdet i og med at han selv er en ivrig padler. Og gjett om han fikk napp; En fyr dukket opp - og ikke nok med at han padler kajakk, hans kone eier et vakkert sted på Svinør som vi fikk låne noen dager for å få mulighet til å utforske Svinør og Hammarøy.
Vår amerikanske familie - altså min mors fetter Fred og hans kone Ruth, min tremenning Fred jr. og hans kone Pat kom til Kristiansand i august 1999 som første del på reisen til Svinør. Her kom de på besøk til meg (som på den tiden bodde i Kristiansand), sammen med min mor Hjørdis, min tante Elisabeth (barnebarna til Gina Marie, henger du med???), min søster Kirsti og min far Kjell. Her fikk vi lagt en slagplan om besøket på Svinør som skulle starte dagen etter.

Her er vår felles last på vei over fra Åvik til Svinør - trenger ingen ytterligere kommentar synes jeg :)

Og her er bilder fra kjærlighetshaven - Fred jr og Kjell, Elisabeth og Hjørdis


Det var en sterk opplevelse for hele familien å være i kjærlighetshaven til Gina Marie, men en ekstra stor opplevelse var det nok for Fred jr. For ham føltes det som om brikkene i livet hans falt på plass. Han hadde hørt mye om sin bestemor Gurine (Gina Maries datter), men aldri vært i landet hun kom fra (med unntak av året før hvor de ikke fant sin familie (altså oss). For dem som skulle ha interesse av det så var altså Gurine min morfar Kristoffers søster og lik som han født på Hammarøy.

Vi synes vi har et spennende opphav og vil nok fra tid til annen følge med hva som skjer på denne vakre øygruppen som ligger der så beskyttet for vær og vind fra havet på utsiden.
Mette Gry Larsen - Gina Maries oldebarn
onsdag 19. januar 2011

Linn - peace


Til min kjære niese Linn som fyller 23 år idag. Navnet ditt kan bety 2 ting:

Mild; Jentenavnet kan komme av det norrøne ordet "lin", som betyr "mild".
Navnet kan også være en fornorskning av det engelske navnet "Lynn", som betyr "innsjø" på keltisk.
Navnedagen til Linn er 13. mai
Derfor har jeg valgt denne blomsten fra min hage, til deg Linn, Rosa 'Madame A. Meilland' ('Peace') etter franskmannen Francis Meilland. Denne ble drevet fram i perioden 1935-1939, var på vidvanke til USA under krigen - og kom fram i lyset igjen etter krigen, derav navnet "Peace".
Posted by Picasa

tirsdag 18. januar 2011

Samme sted, samme år - forskjellige årstider


April,
da var espalieret ennå ikke malt, men det forhindret ikke at plassen kunne brukes til både nytte og kos
Juni
malejobben er gjort og vårblomster er byttet med sommerblomster
August
Det er byttet litt om her nå, mer praktisk med sittegruppen inntil husveggen hvor vi har en deilig terrassemarkise
Desember
Vi sitter ikke ute på denne tiden, men fant ut at det var greit å sette stolene ut på steingrunn, tenker at det blir mindre slittasje når de står der nå, enn om de står på malmfuruen og drypper regn og snø. Utrolig å se hvordan naturen spiller inn som fargeklatter, stemning og jeg vet ikke hva...
Vil du vite
hvordan plattingen kom til kan du jo titte innom 8. mars 2010, der ligger det bådet det ene og det annet av bilder og kommentarer!!

mandag 17. januar 2011

Visst skal våren komme....


...visst skal våren bli ny, visst skal solen flomme fra en himmel uten sky, visst skal noen danse, visst skal noen le, visst skal barna klatre høyt i livets tre som det så smukt skrives i sangen som er skrevet av Sigvald Tveit og Eivind Skeie.
Og mens vi venter, kan vi jo godt ta en tilbakeblikk fra knoppsprett i min hage våren 2010.

torsdag 13. januar 2011

Hva gjør man når man ikke har blomster i vasen?

Da er det bare å ned i boden, ta fram skrinet med det rare i, for mange av oss har nok en eske med "litt av hvert" oppi, dekorasjonsmateriell til å dekke bord og/eller pynte til forskjellige anledninger. Og vips; der er det kaffebønner, en kvist og en rund kvistball. Passer jo utmerket når man får venninnebesøk og ikke ser noen mulighet til å komme seg i butikken for å få en blomst på bordet :)
Posted by Picasa

søndag 9. januar 2011

Orkideer - big size

Jeg synes jeg var heldig da jeg fikk kjøpt disse stooore orkideene forleden dag. De passer utmerket i disse vakre og meget enkle glassvasene i et av stuevinduene. Men ettersom dagene går, ser jeg at flere av de minste knoppene tørker inn. Det er også godt synlig at jeg ikke er den profesjonelle fotografen, blitz i vinduet - urghh!! Mannen gjorde meg oppmerksom på feilen, men det er ikke fotografering som er min genuine interesse, dog de vakre blomstene i et passende miljø.
Posted by Picasa

lørdag 8. januar 2011

Varianter av glass!


Det er noe med rent glass, skinnende, gjennomsiktig, speiler andre gjenstander. Jeg er inne i en glasstid hvor jeg er begeistret for forskjellige former som glasset kan ha og hva den understreker i et interiør. Nå er det "Finn Schiøll" sine vaser jeg beundrer. Denne vasen er rund i formen og kan brukes til mange forskjellige blomster, ja sågar en enkelt blomt slik at vasen og glasset virkelig kommer til sin rett!

Når sant skal sies er dette bare en tidsfordriv inntil jeg kan starte på hagesysler igjen og dele tanker og ideer derfra.

tirsdag 4. januar 2011

Med og uten blomkålsuppeDisse fine, grønne suppetallerknene fikk vi til jul av en kjær nevø. Så nå er det på tide å vise dem fram til giveren både med og uten blomkålsuppe blandet med purre, sellerirot og en dæsj fløte.


Posted by Picasa